Treenipäikystä sairaspäikyksi
Kävin Suomessa ollessani Aki Loikkasen vastaanotolla*

Akin havainnot
henkistä:
terveydellinen maailmankuvani on vääristynyt/aivopesty, tarvitaan näkökulman muutosta (esim. kroppani oireiden ottaminen annettuna faktana on pielessä, pitää asettaa kysymys niin päin, että mitä haluan kropaltani ja tutkia mitä voin muuttaa päästäkseni tavoitteeseen)
Hiukan intin vastaan: en ole lyönyt lukkoon terveydellistä maailmankuvaani, olen vasta matkalla etsimässä sitä.
Lisäksi olen jo aikoja sitten allekirjoittanut kohdallani Akin ajatuksen:
„Kokemus on osoittanut, että normaalilla eli tavanomaisella elämänkaarella keho tulee korjauskelvottomaksi 75-85-vuotiaana. Tavassamme elää, syödä ja tehdä valintoja on jotain, joka aiheuttaa kehon sairastumisen normaalissa järjestyksessä.
Maailman terveysjärjestöltä omaksumamme terveysmääritelmä on edistänyt normaaliutta. Mikäli haluamamme terveys on ´fyysistä, henkistä ja sosiaalista hyvinvointia´, valitsemme samalla normaalin elämänkaaren ja normaalit sairaudet. Valinta tapahtuu usein siten, että emme tee tietoista valintaa (=elämme tavanomaisesti).
Normaaliutta suositeltavampana terveystavoitteena sana´ki -terveysajattelussa pidetään laadullista terveystavoitetta. Valinta terveydestä tähtää siihen, että terveytemme muutettaisiin sana´ki -terveysmääritelmän mukaiseksi: terve keho ei sairastu eikä vanhene.”

H-limit
fyysistä:

Aki kelpuutti oikeastaan vain jalkapohjieni kaaret, kaikki muu taisi olla pielessä , ja minä kun kuvittelin lymfaongelmiani lukuunottamatta olevani loistokunnossa…
1) Rintakehän laskeutuminen/ Scheuermannin tauti (selkärangan osteokondroosi; selkänikamien kasvuhäiriö, joka johtaa rintarangassa kumaraselkäisyyteen, lannerangassa oikenemiseen)
2) Olkapäiden ja lapaluiden siirtyminen eteen
3) Kainalo- ja hartiapunoksen pinne
4) Lapaluun seudun topografiset virheet
5) Lannekalvon lukkoontuma
6) Kylkiluun hakaus
7) Suoran vatsalihaksen lukkoontuminen kylkikaaren alle
8 ) Lonkan koukistajien kireys
9) Nivuskanavan ahtaus ja kiinnikkeet
10) Juoksijan polvi
11) Reisi-iskias
12) Bakerin kysta/polvitaivepunoksen pinne
13) Alimmaisen lihasryhmän penikkatauti ( säären etupinnalla tai sivussa kipu rasituksessa. Hoito:Juoksutekniikan ja jalkaterän virheasentojen korjaus, jalkineiden tarkistus, lihashuolto, venyttelyt, hieronta)
14) Saaripunoksen pinne
JA
15) Rintaontelon ja vatsaontelon riittämättömät tilaolosuhteet
16) Imusuonikierron mekaaninen este (tämä ajatus poikkeaa täysin saksalaislääkärien lähestymistavasta)
JA
17) Kilpirauhasen vajaatoiminta (jota olen jo vuosia itse epäillyt; Akin mukaan ei ole merkitystä sillä, että kilpirauhasarvot sijoittuvat ns. normaalille viitealueelle, olennaista ovat oireeni, jotka selkeästi viittaavat kilpirauhasen vajaatoimintaan)
Toimenpiteet

Akin lähtöajatus on, että siitä huolimatta ettei sairauden syytä tunneta, tavoitteena ei ole pelkkä oireiden lievittäminen, vaan sairauden poistaminen. Niinpä sain pitkän listan elämäntapaohjeita, juuri kuten toivoinkin.

1) Ylhäältä roikkuminen
2) „Pullisteluharjoitukset” (olkapäitä taakse ja rintakehää esiin; Aki haukkui minut siitä, etten ole missään vaiheessa huomannut olkapäitteni esiintyöntymistä ja rintakehäni tilanahtautta)
3) Vyötärön palauttaminen (minulla on kuulemma liian kireä väli kylkiluitten ja lantion välissä; hirmuisen mielenkiintoinen oli Akin päätelmä, että kahvakuulatreenien aiheuttama vatsalihasten vahvistuminen on johtanut tilanahtauteen nivusten ja vatsan seudulla, mikä sitten on tukkinut imunestekiertoa, kyse siis ei ole siitä että vatsalihasten kehittyminen olisi huono juttu, vaan siitä että se on tuonut mulle ominaisen ongelman akuutiksi)
4) Lihasten lyhenemistaipumuksen poistaminen

Mekostenon-harjoitukset
rintalihas, yläosa
kiertokalvosimen lihakset
deltan etuosa ja sivuosa
leveä selkälihas
suora vatsalihas
lanneluulihas
suora reisilihas
reiden ulkosivu
pohjelihas, yläosa
petroneus-ryhmä (säären ulkosivu)
Lisäravinteet:
Magnesium n. 300 mg
Biomed kupari 1 tabl. (kuulemma parhaaksi havaittu tuotemerkki; kuparia käytän siihen kilpirauhasen vajaatoimintaan, annostelua haemme nyt sitten kokeilun kautta, aloitus tietenkin pienellä, koska etsitään pienintä mahdollista toimivaa määrää)
Kelasin Seleeni
Glukosamiini 500 mg 1 tabl.
Silicea-geeli
sekä 1/3 tl suolaa (Pan tai Seltin) veteen sekoitettuna (HAH! Tässäkin mulle on annettu päinvastaiset ohjeet, Akin mukaan suola on välttämätöntä nestekierrolle)

* Kiinnostuneille tiedoksi: Akin vastaanotto on Mäntsälässä,
puh. 09-634 195.
Herkkähipiäisille ja niuhoille en suosittele, mutta kaikille vakavasti terveydestään kiinnostuneille lämpimästi!

Mainokset