Tänään lähdettiin heti aamusta sauvakävelylle metsään. Oli sumuista ja mukavan kosteata ja harmaata. Näimme useita hienoja hämähäkinverkkoja ja villisian jälkiä, jotka oli jättänyt joku tosi karju. Sarjassamme ”ihmettelemme saksalaisia”:  niillä on tapana ripustaa luonnonpuistoihin linnunpönttöjä, jotka näyttää pieniltä bunkkereilta. Ne on valmistettu jostakin kevytharkosta, näyttävät sementtisiltä. Ne on kaikki numeroitu ja kiinnitetty siten, että elävään puuhun on isketty naula… En ole koskaan nähnyt yhdenkään linnun lentävän sisään tai ulos niistä, mutta mistäpä minä tiedän…

Matkan varrella tein mekostenon -venytyksiä ensin yhdellä leikkikentällä sitten pienellä jalkapallokentällä, maalissa roikkuen. Kotona vielä jatkoin ja tein loput venytykset.

Treenin kesto noin 2 ja 1/2 tuntia. Maksimisyke 148 (79%), keskisyke 105 (56%), -976 kcal. Nyt juon kirnupiimäpirtelöä 😀 ja olo on pumpulinen.

Ongelmia mekostenonin kanssa:

Jos tätä lukee joku asiasta ymmärtävä, apua kaivataan kiitos :)! Mun mekostenon-ohjeet on isoksi osaksi pelkästään kirjalliset. En tee koko sarjaa, vaan vain Akin määräämät.

1) suoran vastalihaksen venytys:  roikkumalla

2) leveä selkälihas: taaksepäin ja sivulle roikkumalla

3) lanne-suoliluu-lihas: siis mikä ihme on suoliluu?

4) suora reisilihas: Ohjeessa sanotaan ”Lonkka on ojennettava, jotta suora reisilihas venyisi, mutta varsinkin urheilijoilla reiden vahvuus tekee osumisen vaikeaksi. LIsäksi ongelmaksi muodostuu riittävän voiman aikaansaaminen. Lonkan ojennuksessa on ehdottomasti käytettävä alustaa, mutta se harvemmin yksin riittää. Tärkeintä on varmistaa lonkkanivelen todellinn ojennus. Pelkkä lonkan taaksevienti ei riitä. Lonkan koukistuksen ollessa osa selkävaivojen ongelmaa on reiden ulkosivun venytyksessä huomioitava ainakin ulompi reisilihas (lähtee heti ison sarvennoisen alaetu-puolelta) ja suoliluu-sääriluu-side.”

Niin, taidatkos sen selkeämmin sanoa? Mitäs mun niinku pitäis tehdä tässä?

5) reiden ulkosivu ja 6) kaksipäinen reisilihas: näiden venytyksen kuvittelen sujuvan vaikken tunnekaan termiä kaksipäinen reisilihas…

7) etummainen säärilihas: tää venytys sujuu, koska vieressä on kuva.

8 ) ison rintalihaksen yläosa: ”Venytys on usein kohdistettava myös rintalihaksen alimpaan suoran vastalihaksen tupeen kiinnittyvään osaan. Pidennettäessä suoran vatsalihaksen tuppea venyminen kohdistuu myös rintalihaksen alimpaan osaan. Tarvittaessa lihasta on venytetty avusteisesti. Pidä paino kummallakin jalalla. Älä nojaa yksinomaan rintalihakseen. Taita vartaloa eteenpäin lonkkanivelestä venytysvoiman aikaansaamiseksi. Pidä vasen jalka etupuolella, pidä vasen käsi harjoituksen aikana olkapään edessä…”

Öö???

9) deltan etuosa (ja sivuosa): ” deltan sivuosan pidentämisessä tulee usein kohdistamisongelma. Riittävän voiman saaminen ei ole helppoa. Avustettu venytys on joskus ainut tehokas tapa. Kainalon alle laitettu esim. niskatuki saattaa auttaa.”

Delta??? Deltan sivuosa???

10) kiertokalvosen lihakset: tästä on kuva, joten näen mitä pitää tehdä, vaikken tiedäkään, mikä on kiertokalvosin…

Mietiskelyjä:

Huomasin olleeni täysi idiootti: olen laiminlyönyt lihashuollon… Tilannetta taisi pahentaa, kun uskoin Forencichin teesejä pitkien venyttelysessioiden tarpeettomuudesta. Toki venyttelin päivittäin, mutta ne olivat sellaisia pienia ja mukavia venytyksiä, jotka eivät siis ole riittäneet alkuunkaan. No, hylkään siis Forencichin ajatukset tältä osin, ja jatkan ihailuani muilta osin. Ja otan mekostenonin (jos joskus opin oikein tekemään ne) ja pilateksen kuvioon säännöllisiksi osiksi treeniä.

Mainokset