Paino ei vaikuta naisen seksikäyttäytymiseen

  Naisen paino vaikuta ei hänen seksuaaliseen käyttäytymiseensä, todettiin Oregonin yliopistosta johdetussa tutkimuksessa. Paitsi niin, että ylipainoisista naisista 92 % ilmoitti harrastaneensa seksiä miehen kanssa, kun taas normaalipainoisiksi luokiteltavista naisista saman kertoi 87 %. Ikä, etninen tausta tai asumistyyppi ei muuttanut painotusta.

Painoindeksi ei liittynyt merkittävästi sukupuoliseen suuntautumiseen, seksin aloittamisikään, heteroseksin tiheyteen eikä koko seksihistorian tai nykyisten mieskumppanien lukumäärään.

Obstetrics & Gynecology -lehdessä julkaistun tutkimuksen tulokset perustuivat yli 7 000 naisen vuonna 2002 antamiin tietoihin (National Survey of Family Growth). Naisten ikä oli 15-44 vuotta, ja heidät luokiteltiin painoindeksin mukaan.

Tutkija kertoo olevansa iloinen siitä, että stereotyyppi ”vain laihat harrastavat seksiä” osoittautui vain stereotyypiksi. Lisäksi korostetaan, että tulosten perusteella kaikki naiset ansaitsevat saada samanlaista valistusta ehkäistystä ja sukupuolitaudeista: lääkäreiden ja muiden terveydenhuollon ammattilaisten ei sovi tehdä päätelmiä potilaansa sukupuolikäyttäytymisestä ulkonäön perusteella.

Tutkimus sai kunniamaininnan synnytyslääkärien ja gynekologien vuosikokouksessa (American College of Obstetricians and Gynecologists).

MediPsyko    31.10.2008 10:15 Lähde Kaneshiro et al. Body Mass Index and Sexual Behavior. Obstetrics & Gynecology 2008. / Oregon State University

 

Lähde: Tiedeuutiset

Mainokset