Tänään pyöräilimme peltoteitä pitkin kierrellen ja kaarrellen Bad Vilbeliin, jossa pidimme ensin hedelmä- ja sitten luonnonvissytauon. Palasimme Nidda-joen rantaa pitkin ja sieltä koukkasimme Bad Homburgiin.

Kilometrejä tuli 43, retki kesti taukoineen 4 tuntia. Maxsyke 173 (95%), keskisyke 122 (67%), – 2940 kcal.

Ukko laittoi pyöräänsä matkamittarin, joka näytti että vauhtimme oli noin 15 km tunnissa. Kokeilimme välillä ottaa kaikki irti ja menimme niin lujaa kuin sillä tiellä ja meidän kunnolla pystyi. Mies sai siitä kiksejä, mutta minusta se vei pyöräilystä kaiken ilon. Pyörä tärisi, töyssyt tärisyttivät niskaa, eikä mitään ehtinyt kuulemaan, näkemään, haistamaan … Minusta pyöräily on silloin kivaa, kun ehdit havaitsemaan pensaassa piileskelevän kanin, josta näkyvät vain korvat, huomaat mitkä kukat kukkivat, ja nautit kaikenlaisista maiseman yksityiskohdista …

Päivän viisaus Forencichilta: ”Be sure to emphasize the yin side of recovery to match the yang side of exercise-induced injury. There is a place for benevolent injury in our repertoires.”

Jonkin ajan päästä tein palautumistreenin Ollia soveltaen: 5 min. hartiaseisontaa. Se virkisti nopeasti. Myöhemmin vielä muutamia supervenyttelyjä ja pilatesliikkeitä sekä pyörittelyjä ja ravisteluja.

Lyhyen tähtäimen projektina on pyöräilyn aiheuttamaa lymfaturvotusta ennaltaehkäisevän strategian suunnittelu …

Mainokset