Sain Anja Huoviselta, jonka kanssa teen yhteistyötä, opetusmonisteen hormonijoogasta, ja olen nyt yrittänyt perehtyä asiaan. Mukana on paljon eri lähteistä tuttua asiaa.

Joogahan on aina hormoneihin vaikuttavaa, siinä mielessä oikeampaa olisi puhua vain joogasta, mutta Dinah Rodriguesin systeemiin on kasattu täsmäliikkeitä (jotka nekään eivät ole ainoita mahdollisia tietenkään). Rodriguesin menetelmä on yhdistelmä hathajoogaa, kundaliinijoogaa ja tiibetiläistä hengitystekniikkaa.

Hormonijoogaharjoitus Rodriguesin tapaan koostuu lämmittelyosiosta (tuttuakin tutummilla liikkeillä) sekä varsinaisesta puolisen tuntia kestävästä asana-osiosta. Ensikokeilun perusteella hengitystekniikan tajuaminen näin ilman liveopetusta on vaikeaa. Rodriguesin asanoista yksi on mulle mahdoton ja toisen koin hankalaksi, mutta pikkuhiljaa mahdolliseksi.

Jatkan asiaan perehtymistä ja toimin koekaniinina, katsotaan huomaanko mitään muutosta itsessäni (olen ainakin otollisen ikäinen, kun elän vaihdevuosien sydänaikaa, joskin ilman kuumia aaltoja tai ahdistuksia). Aihe on kiehtova: vanha aasialainen viisaus yhdistettynä moderniin endokrinologiaan (hormonilääketieteeseen) …

Mainokset