Liian onnellinen laihduttaja ei todennäköisesti pääse toivottuihin tuloksiin, Daily Mail kertoo.

Optimistisuus lienee hyvä asia elämässä, mutta japanilaisen tutkimuksen mukaan laihduttaessa se voi haitata tavoitteiden saavuttamista, kertoo Daily Mail.

Tutkimuksessa analysoitiin yli sadan ylipainoisen miehen ja naisen edistymistä, jotka osallistuivat kuuden kuukauden terveysremonttiin. Prosessin aikana testihenkilöt saivat neuvoa oikeanlaisesta ruokavaliosta ja liikunnasta.

Testihenkilöiden persoonallisuusanalyysiin perustuen tutkijat havaitsivat, että itseensä hieman negatiivisesti suhtautuvat olivat enemmän huolissaan myös painonsa vaikutuksista terveyteensä ja onnistuivat pudottamaan painoa. Elämäänsä täysin tyytyväiset ja erittäin positiivisesti suhtautuvat kehittyivät prosessin aikana ja laihtuivat, mutta eivät saavuttaneet yhtä hyviä tuloksia kuin enemmän negatiivisesti ajattelevat.

Japanilaistutkijoiden mukaan pieni negatiivisuus tuo mukanaan lisää päättäväisyyttä. Positiiviisuus taas auttaa elämän valoisimpien puolten löytämistä, mutta voi lisätä vaistonvaraista ja impulsiivista käytöstä, joka ei painonhallinnan kannalta ole aina toimivaa.

IL 28.9.2009

Mainokset