Tänään taas aamulla pyörien selkiin ja menoksi. Ajoimme ensin Nidda-joelle, sieltä Höchstin kautta Frankfurter Stadwaldiin. Kiertelimme siellä ja palasimme Schwanheimin kautta Höchstiin ja sieltä Nordweststadtin kautta Niederurseliin ja kotiin. Kilometrejä kertyi 59,8 km, ajoaika 4 h 35 min. No mun Polarini väitti meidän olleen reissussa 5 h 39 min, mikä on hassua koska pidimme vain ihan lyhyitä taukoja, kartantutkimisia tienristeyksissä ja energiaevästystä 5 minsan taukojen ajan.

Maksimisykkeeni oli 160 (86%), keskisyke 127 (69%), siis maasto ei tällä kertaa ollut mäkistä eli liikkuminen tapahtui pääasiassa mukavuusvyöhykkeellä, viimeistä tuntia lukuunottamatta. Kaloreita kului mukamas 4605 kcal.

Ukko kertoi työkaverinsa (joka ajaa 100 km työmatkat pyörällä usein ja on konkari asiassa) mielipiteen: pyöräily tuntuu sitä raskaammalta, mitä kauemmin se vie aikaa. Jos ajaa lujaa ja vähemmän aikaa, ei väsy niin paljon kuin jos ajaa hitaammin ja pidemmän aikaa. Hmm. Mitähän tuostakin taas ajattelisi? Vähän samantyyppinen kysymys kuin se, että ukkoni mielestä mä väsyn näillä reissulla koska en osaa optimaalisesti käyttää vaihteita (mikä on totta, en ole insinööri), mutta minä väitän vastaan että jos pelkät vaihteet ratkaisivat pyöräkisat, silloinhan robotit kisaisivat vaihteilla, eikä ihmisiä tarvittaisi. Oletan että hänen ikäetunsa, jalkojen parempi lihasvoima ja keuhkojen parempi kapasiteetti vaikuttavat myös asiassa, ettei hän niin väsy …

Mainokset