Jotta kenenkään ei tarvitsisi arvailla, ilmaisen oman kantani heti alkuun: olen rokotusneutraali. Pätevyyteni immunologiassa (jota ei siis ole) ei riitä arvioimaan rokotusten tarpeellisuutta, tehoa, vaikutuksia eikä riskejä. Suhtaudun skeptisesti kaikkiin salaliittoteorioihin, minusta joidenkin rokotusvastaisten ”informaatio”-sivujen toiminta on vastuutonta, koska niissä ihmiset joilla ei ole asian vaatimaa pätevyyttä esiintyvät ”asiantuntijoina”. He ottavat ison vastuun harteilleen.

Mutta omalta kohdaltani minun on helppo ratkaista asia: en ole ottamassa sikainfluenssa-rokotetta, kuten en ole koskaan ottanut mitään muutakaan influenssarokotetta. Sen sijaan minulla on voimassa olevat hepatitis-, vesikauhu- ym. rokotteet, jotka vaaditaan tai ovat suositeltavia tiettyihin esim.  Afrikan maihin matkustavilta. Minut on tänä vuonna rokotettu myös malariaa vastaan. Ja olen matkustellut niin lähellä kolerariskin aluetta, että olisin ottanut kolerarokotteenkin, mutta täkäläinen lääkärini kieltäytyi ymmärtämästä pyyntöäni. Minusta on hienoa, että sellaiset sairaudet kuin polio ja isorokko on saatu kuriin rokotuksien avulla. En siis ole rokotevastainen.

Mutta influenssa?

Ensinnäkin, miksi sairastumme influenssaan? Jos jätetään pois ihmiset, jotka ammattinsa vuoksi ovat tartuntavaarassa, sekä ne jotka ovat sairauden tms. vuoksi riskiryhmää,  niin miksi me tavikset saamme influenssan? Me saamme sen siksi, että

1) meillä on puutteellinen hygienia, ts. emme pese käsiämme tarpeeksi usein ja tarpeeksi hyvin

2) joku pärskii päin pläsiä

3) meidän ruokavaliomme sisältää liikaa sokeria ja mahdollisesti transrasvoja ja liian vähän mikroravinteita, minkä seurauksena elimistömme on tulehdustilassa.

4) meillä on krooninen stressi.

jne.

Tragically Fit -blogin kirjoittaja määritteli hyvin

”Why not live the life of a physical culturist? Make a commitment to total body health and wellness. Eat natural foods, exercise every day. Stay active. Eating right and exercising will also help you manage your stress level which is also key to a healthy immune system. Get enough sleep, 7-8 hours a night. Don’t make excuses that you don’t have time to take care of yourself properly. Like George Hackenschmidt said, ”If you don’t take the time to take care of yourself, you will be obliged to find the time to be ill.”. You don’t need the flu shot, there’s not one ingredient in there that you would choose to put in your body. Be healthy and the rest will take care of itself.”

Sikainfluenssarokotetta en siis aio ottaa, koska minun on helppo ratkaista oma arvojärjestykseni. Pelkään enemmän pysyvää hermosairautta kuin kuolemaa. Vaikka riski olisikin promillen luokkaa, en halua ottaa sitä riskiä että kuulun tuohon promilleen. En ole hysteerinen, en usko urbaanilegendoja. Olen vain looginen ja pistän asiat omaan arvojärjestykseeni. Ensijaisesti keskityn influenssan torjuntaan käytössäni olevin keinoin. Jos tauti tulee, poden sen. Jos tauti tappaa, hyvä on.

12 luonnollista keinoa ehkäistä tavallista flunssaa

Yleistä influenssasta ja flunssasta

LISÄYS: Koska minua ovat viisaammat valistaneet, että pelkäämäni hermosairaus ei johdu rokotteesta van rokotteen synnyttämästä immuunireaktiosta, eli sama voi syntyä virustartunnan seurauksenakin ja vielä suuremmalla todennäköisyydellä, täsmennän ajatuksiani.

Minua on suuresti ihmetyttänyt se tapa, jolla oletetaan, että sikainfluenssa tarttuu automaattisesti. Se on kuin kohtalon isku, jolta ei voi välttyä kuin rokotteella. Oman immuunipuolustuksen vahvistaminen elämäntapakeinoilla ei ole optio (siis ettei alunperinkään sairastuisi mihinkään influenssaan)? Joka tapauksessa se on lähestymistapa, jota itse aion soveltaa …

Mainokset