Hormonijoogaa 1 h ja kävelyä 30 min. Jotenkin en saa itseäni treenaamaan oikein kovatehoisesti. En osaa tulkita kroppaani, onko kyseessä vain laiskuus, vai sanooko jokin biologinen kelloni/mittarini että ota iisimmin kaamosaikaan?

Sika- tai muutakaan flunssaa ei meidän pienperheessämme ole vieläkään (KOPKOP). Miehen työkavereista 60-70% on sairaina. Rokotusta emme kumpikaan ole ottaneet, emmekä aio ottaa. Viime päivinä saamani sähköpostit vahvistavat päätöstämme:

Lääkäri NN (nimi jää minun tiedokseni): ”aivan liian vähän tutkittu lääke, varsinkin, kun vaikutetaan ihmisen immunologiasysteemiin.THL:n porukka on vastuutonta.”.

Lääkehuollon lehtori,farmaseutti NN (nimi jää minun tiedokseni): ”rokote on kehitetty eri viruskannasta kuin mitä varsinainen sikainfluenssana tituleerattu virus on, enkä aio suositella yhdellekään läheiselleni sen ottamista”.

En edelleenkään vastusta rokotuksia yleensä (suhtaudun varauksella vain juuri tähän rokotteeseen), enkä usko salaliittoreorioihin, mutta terve järkeni ja looginen päättelykykyni kertoo, ettei sellaisesta yhdistelmästä kuin jumalaton kiire ja suuret taloudelliset voitot voi seurata parasta mahdollista lopputulosta. Kuten eräs terveydenhuollossa toimiva ystäväni totesi, joka vuosi kuolee tuhatkunta ihmistä Suomessa suoraan tai välillisesti ns. tavalliseen kausiflunssaan. Mutta siitä ei vaan kohkata.

Tähän tietysti vastatietona kannattaa mainita, että olen myös kuullut että THL:n asiantuntijat ottavat kaikki itselleen ja perheenjäsenilleen rokotteen. Joten totuus lienee taas siellä jossakin välissä?

Toinen, mikä uutisoinnissa on pistänyt silmääni, on suomalaisviranomaisten vakuuttelu, ettei mikään, mikä koskee rokotetta muualla maailmassa, päde Suomessa. Se vanha tuttu Suomi-ilmiö, Suomessahan uraanikin halkeaa riskiä vailla…

Jos virus muuntuu sellaiseksi kuin esim. aikoinaan espanjatautia levittänyt, antaako rokote tosiaankin suojan myös sille? Nyt olen nähnyt viranomaisvakuuttelua, että antaa. Kumma juttu. Kausiflunssarokotteesta todetaan ainakin täällä Saksassa aina automaattisesti, että se antaa suojan vain juuri ko. viruksen levittämälle flunssalle, ei muiden virusten levittämälle. Missä se raja sitten kulkee, olen tasan väärä ihminen vastaamaan. Johtopäätös: en edelleenkään halua vaikuttaa kenenkään toisen päätökseen rokotteen ottamisessa, kunhan omalta kohdaltani olen ajatellut asian näin.

Mainokset