ILTALEHTI kirjoittaa:

Joka viides nainen lihoo kymmenen kiloa ensimmäisen aviovuoden aikana. Vastanaineet tunnustavat, että painonhallinta ei ole enää päällimmäisenä mielessä.

Siinä missä hääpäiväänsä odottavilla morsiamilla on tapana laihduttaa näyttääkseen mahdollisimman upeilta alttarilla, saa joka viides tuore vaimo kilot takaisin korkojen kanssa.

22 prosenttia vastanaineista naisista lihookin ensimmäisen aviovuoden aikana keskimäärin noin kymmenen kiloa, kertoo jogurttivalmistaja Yakultin tuore tutkimus. Selvitystä varten haastateltiin 3000 naista.

Enemmän kuin joka viides naisista myönsi, että kertyneistä kiloista oli tullut riideltyä aviomiehen kanssa. Puolet rouvasäätyyn astuneista haastatelluista arveli lihomisen johtuneen siitä, että omaan ulkonäköön ei ollut tullut kiinnitettyä enää niin paljoa huomiota kuin ennen häitä. Joka viides puolestaan tunnusti syöpöttelyn alkaneen jo häämatkalla, kun motivaatio hääpukuun mahtumisesta oli ehtinyt kaikota mielestä.

Jo kersana kiinnitin huomiota siihen, miten nätit tytöt muuttuivat heti naimisiin mentyään: he alkoivat kulkea papiljotit päässä (siihen aikaan oli semmoinen tapa) ja löysissä vaatteissa, ilman meikkiä. Miesten ulkoinen muuttuminen on kai hitaampaa, he lihovat ja lösähtävät pikkuhiljaa?

Jokaisella on tietysti oikeus elää niin kuin haluaa, mutta välinpitämättömyys ulkoista minää kohtaan heijastaa minusta kyllä välinpitämättömyyttä sisäistä minää kohtaan. Puhumattakaan välinpitämättömyydestä elämänkumppania kohtaan. Löysissä vaatteissa, tukka pystyssä ja meikittä minäkin kotona olen, ei sillä …

Mainokset