Eilen ainoa liikunta oli ostoshelvettikävelyä – 2,5 tuntia! Eikä me edes harrasteta joululahjashoppailua (molempien suvuissa on tapana ettei aikuiset anna lahjoja toisilleen; ja lähilapsia on vain siskonpojat, jotka hoidan pankkisiirrolla). Illan valopilkku oli kassarouva, joka oli semmonen viiskymppinen gootti, harmaat hiukset, mustat kynnet ja mustat huulet. Saksaa hän puhui vahvalla aksentilla (aivan kuten minä itsekin), mutta korvani ei erottanut muuta kuin, että hän varmaan oli edesmenneen rautaesiripun takaa.

Tänään teimme retken Gießeniin, joka on pikkukaupunki hiukan pohjoisempana Hessenin osavaltiossa. Ei sinne matkaa ole kuin 50 km, mutta jostakin syystä emme ole siellä kuin kerran aiemmin poikenneet. Kaupunkikävelyä kertyi 3,5 tuntia. Kuljimme joulumarkkinoilla, mutta ne olivat saksalaisista joulumarkkinoista tylsimmästä päästä, ostoskadulla pikkuisia puisia myyntikojuja. Söimme currywurstin. Gießenissä on yksi outlet, TKmaxx, jonka pitäisi muka olla merkkitavaroitten outlet (Vercasea, Burberryä yms.), mutta se oli kyllä kirpputori vaikkapa Anttilaan verrattuna. Ainoa löytö olivat patikkasukat, tosi ihanat, 4.99 eur.

Ostoshelvetin jälkeen menimme Ylähesseniläiseen museoon, joka sijaitsi vanhassa linnassa. Pettymyksemme oli suuri, kun rakennus oli sisäpuolelta uusittu (raiskattu) ilmeisesti 1970-luvulla. Ulkokuori oli historiallinen ja komea, sisältä rakennus ja näyttelytilat olivat järkyttävät. Siellä oli pysyvän näyttelyn lisäksi (sekava ja vaihtelevan tasoinen valikoima huonekaluja, maalauksia ja posliinia Hessenistä, eri aikakausilta) pikkunäyttely Tomi Ungereriltä, josta tykkään yleensä kovasti (kiinnostava yhdistelmä Vietnamin sotaa, sadomasoa ja lastenkirjoja … ). Tässä näyttelyssä olleet piirrokset olivat aika kilttiä seksiä ja sitten ihan satunnaisia piirroksia. Ilmeisesti niissä kiinnostavaa oli vain tarpeeksi kuuluisa tekijä.

Ja bloggauksen otsikko on Baddingiltä, jota parhaillaan kuuntelen.

Mainokset