Researchers at the Joslin Diabetes Center have shown that insulin has a previously unknown effect that plays a role in aging and lifespan, a finding that could ultimately provide a mechanism for gene manipulations that could help people live longer and healthier lives.

Joslin Diabetes Centerin tutkijat ovat havainneet, että insuliinillä on aiemmin tuntematon vaikutus vanhenemiseen. Nämä tutkijat toivovat löytävänsä geenimanipulaatiomahdollisuuksia havaintojensa avulla. Minä mietin (koska en ole biokemisti), että sokeri vanhentaa ennen aikojaan, joten sitä kannattaa välttää. Kirjassani Nainen parasta vuosikertaa (Teos 2007) kirjoitin:

Sokeri on aina iholle myrkkyä, mutta varsinkin menopaussin jälkeen. Ihon aineenvaihdunnan hidastuessa iän myötä ihoon kertyy glykaation lopputuotetta. Glykaatiolla tarkoitetaan biologista reaktiota, jossa sokeri ja valkuaisaineet ikään kuin kiehuvat ruskeaksi aineeksi kudoksissa. Glykaatioprosessi johtaa ennenaikaisen vanhenemisen ilmiöihin. Runsas sokerinsyönti näkyy iän myötä elottomana, säkkimäisenä ja kellertävänä ihona.

Mainokset