Ensin on kuva ilmiselvästi amerikkalaisnaisesta lapsineen. Sitten on ”suomalainen” ”Mari Laine”, joka kertoo huvittavasti epäaidolla käännetyllä mainoskielellä huikeasta laihdutustuloksestaan (ennen ja jälkeen kuvissa kaksi eri naista, helppoa kun ei pää näy ;)).

”Ohjelmassa kerrottiin että Acai Berryä löytyy vain Amazonin sademetsistä. Tohtori myöskin selvitti että nämä herkulliset marjat auttavat meitä pudottamaan painoa siksi koska ne antavat meille enemmän energiaa ja samanaikaisesti kuitenkin ruokahalumme vähenee. Tämä oli juuri sitä mitä tarvitsinkin.

”Acai berryt ovat hyvin ravinteikkaita ja rikkaita antioksidantteja…”

Seuraavana päivänä näin saman tohtorin muilla TV-kanavilla. Hän jatkoi Acai Berryn kehumista ja mainitsi että edes fyysinen harjoitus ei saa aikaan näin nopeata painon pudotusta. En todellakaan ole mikään ihmisanatomian professori mutta vakuutuin kuitenkin siitä että nämä metodit toimisivat.”

Acai-marjat ovat ravinteikkaita ja täynnä antioksidantteja. Se on fakta, joka saattaa auttaa auttaa painonpudotuksessa, koska ravinteikas ruoka lisää virkeyttä ja aktiivisuutta. Sen sijaan se, auttavatko ne jollakin sellaisella erityisellä tavalla painonpudotuksessa, mitä ei tapahdu muiden marjojen ja hedelmien kohdalla, on kysymys joka vielä on avoinna.Valistunut veikkaukseni on, että eivät ainakaan tilastollisesti merkittävällä tavalla.

Acait, aivan samoin kuin toinen ”laihdutustuote” hoodia, ovat niin voimakkaasti markkinoituja ja  hypetettyjä, että ne ensinnäkin ovat kalliita ja toisekseen niiden saani ei vastaa kysyntää. Markkinoilla on siis huijaustuotteita, jotka ovat sisältävinään acaita (tai hoodiaa). Ne ovat myös kalliita (aivan samoin kuin gojimarjat).

Ongelma ei ole viaton marjapoloinen, vaan häijyt markkinasedät ja -tädit, jotka pistävät nettiavaruuteen huikean koneiston ”onnistuneitten käyttäjien todistuslausuntoja”. Tuommoisia blogeja on helppo västä ja levittää netissä. Kannattaa tuon Marinkin blogista katsoa esimerkiksi kommentoijien nimet. Aitosuomalaista sakkia vai mitä? Ja  jokatytön nimihän Suomessa on Chantelle kuten Marin lapsen. Kääntäjät olisivat tehneet parempaa työtä, jos olisivat kääntäneet muutkin nimet kuin ”Marin”.

Mutta kun se kuulostaa niin houkuttelevalta! Kokeile ILMAISEKSI (ja jos englanninkielen taitosi on heikohko, et tajua tilanneesi automaattisesti maksulliset jatkolähetykset, jotka lähetetään kysymättä ja veloitetaan luottokortiltasi, samoin kuin jo ensimmäisen ”ilmais”lähetyksen toimituskulut)! Laihdu 8 kiloa kuukaudessa! Vain kahden lisäravinteen avulla! Ei tarvitse tehdä mitään muuta kuin vinguttaa luottokorttia! Ei tarvitse ajatella, eikä varsinkaan muuttaa elämäntapojaan!

Jos englanninkieli sujuu, lue täältä kattava yhteenveto acaista:

”Scientists are learning more about the functional power of superfoods, such as the acai berry. Although acai is touted in some weight loss products, few studies have tested the benefit of acai in promoting weight loss.

For now, plenty of research supports eating a diet rich in antioxidants. There’s no doubt that berries and other fruits are a key part of any healthy diet promoting weight loss. The jury’s still out on whether there is something special about acai’s ability to shed excess pounds.”

Niin, eihän se olisi yhtään coolia markkinoida MUSTIKKA-DIEETTIÄ. Mene metsään ja poimi mustikoita! Syö niitä tuoreena, pakasta ja syö pitkin talvea! Laihdut pikkuhiljaa, kun sen lisäksi katsot mitä syöt ja lisäät aktiivisuustasoasi!

Mainokset