Ravitsemus ja terveys -sivustolla on taas mieltäilostuttava tutkimusuutinen:

Kohtuullisen alkoholin käytön tiedetään olevan hyväksi sydämelle, mutta alkoholi on myös yksi lihavuusepidemian syntipukeista. Tässä yhdysvaltalaistutkimuksessa alkoholia käyttäneet naiset kuitenkin lihoivat vähemmän kuin raittiit naiset.

Tutkimukseen otettiin mukaan lähes 20 000 normaalipainoista yli 38-vuotiasta naista. Naisten alkoholin käyttö selvitettiin lähtötilanteessa ja heidän painoaan seurattiin 13 vuoden ajan. Naisilla, jotka käyttivät alkoholia vähintään 1,5 annosta päivässä, oli noin 30 % pienempi riski tulla ylipainoiseksi raittiisiin naisiin verrattuna. Sama tulos säilyi, kun tilastomallissa otettiin huomioon myös ikä, tupakointi, fyysinen aktiivisuus ja lähtötilanteen painoindeksi. Parhaiten lihomista ehkäisi punaviini, mutta myös muista alkoholijuomista oli etua.

Alkoholin ajatellaan usein lisäävän ruokahalua. Päätutkija Lu Wangin mukaan alkoholia käyttäneet naiset kuitenkin söivät vähemmän, erityisesti vähemmän hiilihydraatteja, ja naisten on havaittu kuluttavan enemmän energiaa alkoholin juonnin jälkeen.

Lähde: Reuters – Wine may help women keep weight in check

Tutkimus julkaistiin Archives of Internal Medicine -lehdessä. Alcohol Consumption, Weight Gain, and Risk of Becoming Overweight in Middle-aged and Older Women

Mainokset