Menomatkalla Salzburgiin pysähdyimme Herzogenaurachissa. Geheimtip: jos joskus ajatte Saksassa A3:sta Münchenin suuntaan kannattaa poiketa tuolla. Siellä on upouudet ja jättimäiset Adidaksen ja Puman tehtaanmyymälät. Niiden lisäksi sieltä löytyy pienehkö Niken tehtaanmyymälä sekä eri urheiluvaatevalmistajien poistoeriä ja kakkoslaatua myyvä ostoshelvetti. Teimme Addun kaupassa löytöjä ja Pumakin näytti hyvältä, vaikkemme sieltä mitään ostaneetkaan. Nuo muutkin katsastimme ja omalta osaltamme totesimme, ettei kannata toiste aikaa tuhrata niihin.

Lauantaina oli mitä kaunein kevätpäivä, iltapäivän mittaan lämpötila nousi +20 °C. aamupäivän kiertelimme ympäri vanhaa kaupunkia.

Sitten kapusimme Kapuzinerbergille, joka on saanut nimensä siellä olevan luostarin mukaan; en kuollaksenikaan muista mitä kapuzinerit ovat suomeksi. Kaputsiinilaisia?

Joka tapauksessa kiipesimme siis kuvassa näkyvän linnavuoren vastakkaiselle vuorelle, jossa on kaputsiinilaisluostari ja kuten saksankieliseen kulttuurialueeseen kuuluu: olutterassi vanhassa luostarissa.

Leberblümchen eli Anemone Hepatica. Mikä ihmeen maksavuokko tämä sitten on suomeksi? Joka tapauksessa vuokot ja leskenlehdet kukkivat jo, ja puissakin näkyi ensimmäisiä nuppuja. Pian tulee kirsikkapuiden ja magnolioitten kukkimisaika!

Wannabe-leningrad-cowboy tuijottaa kaukaisuuteen …

Kävelimme yhteensä noin 7 tuntia, kilometreistä ei ole mitään tietoa. Jaksan kyllä kävellä melkein miten pitkään tahansa, kunhan jalassa on kunnon lenkkarit, mutta seuraavana päivänä tunsin taas turvotuksen. Nilkkani olivat paisuneet varmaankin kaksinkertaisiksi ja pohkeet olivat kireinä.

Saksan uutisissa ei nykyisin paljon muuta kuule kuin pedofiiliskandaalista katolisissa sisäoppilaitoksissa. Paavin kommentti oli, että selibaatti on Jumalan lahja … No kaltaiseni suhteellisen tervejärkinen agnostikko pitää huomattavasti terveempänä tätä hupaisan huoletonta asennetta selibaattiin: vanhassa kaupungissa on talo, jonka seinän kyltti kertoo, että tässä talossa syntyi Salome Alt, arkkipiispa Wolf Dietrichin elämänkumppani, joka sai arkkipiispan kanssa kymmenen lasta.


Mainokset