Tuomo Kilpeläinen on kirjoittanut perusoppaan kahvakuulailusta. Oppaassa kerrotaan selkeästi ja runsain kuvin havainnollistettuna, miten kahvakuulilla harjoitellaan.

Kilpeläinen aloittaa antamalla opastuksen ensimmäisen kahvakuulan hankinnassa. Kunpa olisin nähnyt tämän tekstin ennen kuin hankin omani! Olisivat ainakin kömpelöt ja liian suurikahvaiset 24-kiloiset jääneet ostamatta.

Sen jälkeen kirjassa kerrotaan kahvakuulaharjoittelun hyödyistä ja analysoidaan treenien lihastyötä. Teksti on täsmällistä ja käytännöllistä, pidin kovasti Kilpeläisen maanläheisestä tavasta esittää asiat. Joskus netissä näkee sellaista sisäpiirin slangia, ettei minulla ole hajuakaan, mistä puhutaan, mutta tämä teksti kiteyttää olennaisen helposti ymmärrettävällä tavalla.

Oman lukunsa kirjassa saavat selkäongelmat. Suomen Selkäliitto ry:n neuvoja Kirsi Töyrylä-Aapio kirjoittaa kahvakuulailun hyödyistä selkäongelmaisille.

Kahvakuulaharjoittelun liikepankissa esitellään perusteellisesti monipuolinen valikoima liikkeitä, joita kuulien kanssa voi tehdä. Löytyipä sieltä sellaisiakin, jotka ovat ihan uusia minulle!

Oppaassa annetaan valmiita ohjelmia eri tarkoituksiin: aloittelijoille, kuntoilijoille ja tehoharjoittelijoille; reisi- ja pakaraohjeita; keskivartalo-ohjelma; omat ohjelmansa pesäpalloilijoille, mailapelaajille, kamppailulajien harrastajille, hiihtäjille, juoksijoille, jääkiekkoilijoille, golfaajille, ratsastajille sekä uimareille.

Lopuksi kahvakuulaharrastuksen suomalaiset uranuurtajat kertovat. Mukana ovat ensimmäinen suomalainen arvokisaedustaja ja harrastusta ahkerasti eteenpäin vienyt Marko Suomi, amatöörien maailmanmestari Kukka Laakso (josta Kilpeläinen kirjoittaa esipuheessaan: ”Mykistävän kaunis ja hirvittävän vahva”), kuulantyöntäjä Henri Pakisjärvi, pesäpalloilija Mikko Korhonen, uimari Ville Kallinen sekä ultrajuoksija Eero Lumme (ultrajuoksu tarkoittaa kaikkea juoksua maratonin tuolla puolen).

Tämä on ehdoton perusopas kaikille kahvakuulailijoille. Kahvakuulailun aloittamista suunnitteleville suosittelen tämän ostamista ennen kuin hankit ensimmäisen kuulan!

Tuomo Kilpeläinen: Kahvakuulalla kuntoon (Suomen Urheiluliiton Julkaisut Oy 2010, 96 s.)

Mainokset