Jussi Riekki tiivistää erinomaisesti terveellisen ruokavaliokokonaisuuden Keho.netin artikkelissaan.
…en ole määrittänyt ruokien prosentuaalisia osuuksia tai annoskokoja. Tämä johtuu siitä, että makroravinteiden jakauma ja energiansaanti määrittyvät täysin yksilön tarpeiden mukaan. Ravintokompassi toimii suuntaa-antavana pohjapiirroksena hyvälle ravitsemussuunnitelmalle.
Ammenna luonnosta villiä ruokaa niin paljon kuin vain mahdollista – kalaa, riistaa, sieniä, hedelmiä, marjoja ja kasveja! Villiruoka on palvelus sekä omalle terveydellesi että ympäristön hyvinvoinnille. Suosi oman asuinympäristösi tarjomaa ruokaa vallitsevan sesongin mukaan.
Syömisestä ei pidä tehdä itselleen ongelmaa tai rasitetta. Yleensäkin kaikkien ruokavalioiden ohella suosittelisin Mark Sissonin 80/20 -periaatetta. Tällä tarkoitetaan, että 80% ravinnosta nautitaan niistä ihanteellisimmista lähteistä ja loput 20% vapaamuotoisemmin. Yksikään dieetti ei mene hukkaan vaikka kävisit kerran viikossa pizzalla. Salli itsellesi siis joustoa.
15 kesäkuun, 2010 at 22:15
JIHAAAAA!!!!
Viimeinkin järjellinen ”kompassi” !!!
Vetäydyn tutkailemaan moista ja alan mahdollisimman pian soveltaa omaan olomuotooni tuota.
-Massu
(joka on melkein virkeä ja hereillä. :D)
TykkääTykkää
16 kesäkuun, 2010 at 07:42
Kiitos Varpu linkistä!
Olen yhtä innoissani kuin Massu:)
Ravintokompassi sopii inarilaiseen elämäntyyliin kuin nakutettu. On puhdasta Inarijärven kalaa, poroa ja tuottajilta saa suoraan ydinluita. Omatekoinen lihaliemi kunniaan: http://www.miranda.fi/arkisto/liemia-ja-kastikkeita-jari-meron-tapaan-1/
Sovellan ravintokompassia heti käytäntöön ja lähden keräämään tee- ja viherjauheaineksia: koivun, pihlajan ja hillan lehtiä sekä nokkosta.
Eija Miranda
TykkääTykkää
16 kesäkuun, 2010 at 08:22
Hyvä ja selkeä; otettu huomioon muutakin kuin ruoka 🙂
TykkääTykkää