Tuoreen tutkimuksen mukaan on mahdollista että lehmien ruokavalio vaikuttaa siihen, onko maidon rasvoista ihmiselle haittaa. Ratkaisevaa saattaa olla saavatko lehmät laiduntaa ja syödä tuoretta ruohoa. Tällöin maitoon erittyy runsaasti konjugoitua linolihappoa eli CLA:ta, joka mahdollisesti kumoaa maidon kovien rasvojen terveyshaittoja.

Tutkimus julkaistiin samassa American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä.

Yhteys havaittiin erityisesti juustoja sekä jossain määrin piimää, jukurttia ja muita fermentoituja maitotuotteita suosivilla, mutta tulokset eivät olleet näiltä osin selviä. CLA:ta on etenkin juustoissa. CLA:n eli konjugoidun linolihapon on aiemmin raportoitu vaikuttavan mm. rasvan varastoitumiseen ja hyödyntämiseen sekä kolesterolin pitoisuuksiin.

Tutkimuksesta uutisoi Iltalehti, jonka sivuilta voit lukea koko uutisen.

Mitenkähän en ole yhtään hämmästynyt tästäkään tutkimustuloksesta? 🙂

Advertisements