Vietimme juhannusta patikoimalla Itävallan alpeilla Vorarlbergissa.

Perjantaina nousimme alppihisseillä korkeammalle vuoristoon, ja kiersimme niin kutsutun Damülsin kierroksen. Pidensimme reittiä tunnilla kapuamalla vielä yhdelle ylimääräiselle huipulle. Päivä oli merkittävä pelkojenpoistamisprojektieni kannalta: ylitin korkeanpaikan kammoni kahdellakin tavalla. Ensinnäkin uskaltauduin alppihissiin (edellisestä kerrasta on kymmenen vuotta; silloin pistin pääni miehen kainaloon ja pidin silmiä tiukasti kiinni), toisekseen patikoimme rinteillä, joista oli aikamoinen pudotus alaspäin.

Tekniikkani jyrkimmissä kohdissa oli huvittava: katsoin tiukasti  polulle enkä vilkaissutkaan alas rinnettä, ja aika ajoin otin tukea rinteestä …

Sää oli mitä aurinkoisin (vähempikin olisi riittänyt :)),  ja maisemat huikeat!

Koska olen aurinkoallergikko, olin varmaankin vitsikäs näky suojautuessani mahdollisimman tarkkaan.

Valloitimme kolme huippua. Opimme uuden tervehdyksen: huipulle päästyä kuuluu tervehtiä Berg Heil!  Ja mikäli on patikkasauvat, niillä kopautetaan yhteen kaverin kanssa.Vuoren korkeimman huipun merkkinä on aina puuristi.

Lauantaina menimme alppihisseillä samaan lähtöpaikkaan, mutta kiersimme kokonaan toisenlaisen reitin. Tällä kertaa kapusimme rinteitä ylös ja alas, mutta emme varsinaisesti kiivenneet huipuille.

Rinteet olivat täynnä toinen toistaan kauniimpia alppikukkia. Blau, blau, blau blüht der Enzian ...

Perjantain retkemme kesti kaikkiaan 6 h 20 min. Siitä varsinaista patikointia reilut 5 tuntia. (Ja jos jotakuta kiinnostaa: maksimisyke oli 172 eli 91%, keskisyke 118 eli 63% ja kulutus 2083 kcal). Lauantain retki oli reilut 7 tuntia, josta varsinaista patikointia reilut 6 tuntia (171/91%, 117/62%, 2221 kcal). Lauantain reissu väsytti enemmän paitsi siksi että korkeuserot olivat suuremmat, luonnollisesti myös siksi että olimme hiukan valmiiksi väsyneitä edellispäivästä. Turhaan ei rinteillä ollut kyltti: ”Respektiere deine Grenzen!” Eli kunnioita omia rajojasi … Tosin nuo kyltit liittyvät kampanjaan, jolla halutaan tehdä ihmiset tietoisiksi ympäröivön luonnon oikeuksista, eläinten ja kasvien reviireistä. Mutta saahan sen tulkita myös henkisellä ja yksilöllisellä tasolla.

Mainokset