Alkuperäinen Bircher Müesli tehdään niin että laitetaan kaurahiutaleita kulhoon ja päälle maitoa. Annetaan imeytyä 1 1/2 tuntia. Pestään omena ja raastetaan. Puristetaan puolikas sitruuna ja sekoitetaan raastettuun omenaan ja pistetään kaurahiutaleitten kanssa samaan kulhoon. Makeutetaan juoksevalla hunajalla. Kuoritaan appelsiini, myös valkoinen kuori, siivutetaan ja sekoitetaan mysliin. Kuoritaan ja siivutetaan banaani ja sekoitetaan joukkoon. Murskataan saksanpähkinöitä, manteleita ja hasselpähkinöitä ja sekoitetaan mysliin. Vispataan kuohukermaa ja sekoitetaan mysliin.

Mysliin voi laittaa mitä tahansa sesongin hedelmiä.

Tästä linkistä löytyvät kuva ja mitat.

Olen keksinyt Bircher Müeslistä (sveitsiläisittäin se kirjoitetaan noin) vaikka minkälaisia versioita. Usein olen tehnyt illalla annoksen valmiiksi jääkaappiin muhimaan; tai sitten isomman annoksen kerralla (sen ainoa vika on, että se on liian hyvää …)

Advertisements