Olen viime aikoina ryhtynyt tekemään kefiiriä ja jogurttia itse.

Ensimmäisen kerran käytin juurena YogoFermiä, mutta kuukkelin mukaan sitä ei saa Suomesta. En tiedä myydäänkö Suomen luontaistuotekaupoissa jotain vastaavaa. Mutta kyllä sen alkuun saa ihan jogurtillakin:

1 l luomutäysmaitoa (Suomessa ei kai luomutäysmaitoa saa? Tilamaito olisi vielä parempaa )
4 rkl jogurttia (entisestä satsista, eka kerralla kannattaa käyttää Bulgarian jukurttia)

Kiehauta maito ja jäähdytä (ohjeessa on 38-asteiseksi, mutta ei mulla oo mitään mittaria, jäähdytän semmoiseksi että se ei oo kiehuvaa enää, mutta ei vielä huoneenlämpöistäkään).

Sekoita jogurtti maitoon. Anna seistä kannen alla huoneen lämmössä nin 20 tuntia. Siirrä jääkaappiiin muutamaksi tunniksi, ja jogurtti on valmis.

Mainokset