Lueskellessani Karolyn A. Gazellan lehdykäistä Superfoods, sain idean

JAPANILAISESTA SALAATISTA 和 サラダ

Pilkoin tarjoiluvadille  puolikkaan kurkun, paprikan, sellerinvarren, ison porkkanan, varsisipulin, luomukirjolohta sekä paahdettua merilevää yhden liuskan ja muutaman pistaasipähkinän ja lusikallisen seesamitahnaa, ja heitin joukkoon bambunversoja.

Sitten tein salaattikastikkeen wasabista ja soijakastikkeesta. Mulla on wasabia jauheena ja tein tavallista laimeamman sekoituksen, johon lisäsin soijakastiketta (japanilaista joka ei ole niin suolaista kuin kiinalainen). Oli muuten älyttömän hyvää, tästä tulee vakisalaattini!

Gazellan mukaan se wasabi, jota mulla on, ei ole superruokaa, se kun on vaan tavallisesta piparjuuresta ja luomuväristä tehtyä. Kuulemma oikea wasabi (Wasabia Japonica) on tutkitusti erityisen terveysvaikutteista.

Mainokset