• 3 omenaa
  • kanelia
  • kahvia
  • kaakaojauhetta
  • steviosidia
  • agar-agaria

Soseutin pestyt omenat ja maustoin kanelilla. Laitoin kattilaan 5 rkl kylmää vettä ja siihen 1 tl agar-agaria. Annoin kiehahtaa ja sekoitin pikkuhiljaa omenasoseen joukkoon. Annoin koko sotkun kiehua hiljalleen pari minuuttia. Kaadoin soseen laakeaan vatiin ja vein parvekkeelle jäähtymään.

Keitin kahvia. Laitoin taas kattilaan ensin 5 rkl kylmää vettä ja 1 tl agar-agaria. Annoin kiehahtaa ja sekoitin joukkoon kahvin, kaakaojuhetta sekä steviosidia. Annoin kiehua pari minuuttia ja vein tänkin parvekkeelle jäähtymään. Noin 5 minuutin kuluttua, kun kahviseos oli jo jäähtynyt, mutta ei vielä jähmettynyt, kaadoin sen omenasoseen päälle. Näin ne jäivät kerroksiksi laakeaan astiaan. Annoin jäähtyä vielä puolisen tuntia.

Sen jälkeen leikkasin leivospaloja. Annoksesta tulee useampikin levos, joten tää on myös aika nopea ”vierasvara”.  Koristellakin voi kookoshiutaleilla tai seesaminsiemenillä tai mitä nyt sattuu olemaan. Tai vaikka kermavaahdolla.

Mainokset