• tuoretta pinaattia jättipussillinen (3 litraa?)
  • kookosöljyä
  • tähteeksi jäänyttä paistilientä
  • kermaa
  • kvinoaa

Huuhtelin ja valutin pinaatit ja poistin ruotien paksuimmat kohdat. Silppusin silppurilla ja freesasin kookosöljyssä (1 rkl). Sitten lisäsin kiehuvaa vettä ehkä 3 litraa, desin tähteeksi jäänyttä paistilientä, sekä kvinoaa noin desin suurusteeksi ja annoin kiehua hiljaisella tulella reilut 20 minuuttia (kvinoa tarvitsee sen ajan). Lisäsin kerman ja ruususuolaa ja timjamia, lämmitin vielä hetken.

Olen aina rakastanut pinaattia, joskus 18-vuotiaana elin yhden talven pinaattikeitolla (olin kyllä silloin laihakin..). Mutta tämä veteen ja kermaan tehty versio yllätti herkullisuudellaan. Paistiliemi ja kookosöljy toivat sopivasti rasvaisuutta, mikä lisäsi pinaatin maukkautta.

Vai ei ihminen muka elä syödäkseen…

Advertisements