Erasmusherätyksen saaneena olen  tehnyt omia rasvasekoituksia ja havainut ne mainioksi tavaksi saada vaihtelua simppeliin ruokiin (syön viikolla aina yksin niin en viitti mitään vaivalloisia laittaa).

Voi-oliiviöljyseos

  • noin 75 g (luomu)voita
  • 1 dl neitsytoliiviöljyä
  • 1 rkl vehnänalkioöljyä
  • tilliä
  • valkosipulia

sekoita hakkurissa.

Kookosöljy-aurinkotomaattiseos

  • 1 dl luomukookosöljyä
  • 1,5 dl aurinkokuivattuja tomaatteja (jos ostan valmiiksi tehtyjä, valutan niistä heikohkon oliiviöljyn pois ja lisään tilalle kunnollista…)
  • basilikaa

sekoita hakkurissa.

Kun tavallinen ruokani on jotakin höyrytettyä kasvista ja esim. purkillinen tonnikalaa, kanamuna tms. niin näillä seoksilla saa mukavasti vaihtelua makuihin. Parsakaali on aika herkkua tämmöisen rasvasulan kanssa!

Advertisements