• suikaleina kuivattua porkkanaa ja palsternakkaa
  • kuivattuja kantarelleja
  • bruschetta-maustesekoitusta (joka oli myös kuivattua ja vaati liotuksen)
  • punasipuli
  • luomujauhelihaa (sika-nauta-sekoitusta)
  • 2 munaa
  • kuivattua sitruunamelissaa
  • ruususuolaa, Trocomarea

lisukkeet:

  • kurkkupaloja, raastettua kaalirapia, pistaasipähkinöitä
  • luomutomaatteja viipaleina, kevätsipulia silputtuna

Liotin bruschetta-maustesekoitusta (aurinkokuivattua tomaattia, sipulia, valkosipulia jne.), kuivattuja juureksia ja sieniä muutaman tunnin vesi-oliiviöljyseoksessa (vettä niin niukasti, että se imeytyi melkein kokonaan, oliivöljyä pieni tilkka). Valutin ne siivilässä. Sekoitin ne jauhelihaan. Pilpoin punasipulin ja sekoitin sen joukkoon. Maustoin hyppysellisellä ruususuolaa ja Trocomarea sekä muruiksi hierotulla sitruunamelissalla. Sekoitin joukkoon kaksi munaa. Leivoin jauhelihataikinasta pötkylän. Laitoin sen uunivuokaan leivinpaperin päälle. Paistoin ensin grillivastuksilla ja kovemmalla lämpötilalla hetken (ehkä 10 min.), niin että pinta kovettui ja ruskistui hiukan. Sitten miedommalla lämmöllä puolisen tuntia. Sitten sammutin virran ja annoin murekkeen hautua uunissa vielä hetken. Koristelin tarjoiluvadin luomutammenlehväsalaatilla, joka tietysti syötiin.

Kirjoitan joskus vielä kuivaamalla säilömisestä. Koska meillä on pieni keittiö, ja koska usein kuljetamme luonnon antimia Suomesta Keski-Eurooppaan, olen vannoutunut kuivaamisen ystävä.

Advertisements