Eilen aamulla lähdimme pyörillä Mainziin. Reittimme noudatteli suurimmaksi osaksi pyörätie R 3:a. Ajoimme ensin Nidda-joen vartta ja sitten seurasimme Mainin rantoja Mainziin. Reitti oli mukava, isoksi osaksi erinomaisessa kunnossa olevia pyöräteitä, hyvin viitoitettu, joen rannalla tasaista – ja kun sääkin suosi, eli ei ollut kuuma, mikäs oli ajellessa!

Ajelimme viiniviljelysten reunoja pitkin, ihana oli esimerkiksi pieni Flörsheimin kaupunki.

Olin löytänyt kellarin kätköistä kirkkaanoranssin minihameen, joka muuttui mainioksi pyöräilyhameeksi. Huomioväri ja joustavaa kangasta. No, huomiota se herättikin, mikä oli oikeastaan aika hassua, sillä jos olisin pyöräillyt pelkät pyöräilyshortsit jalassa, kukaan ei olisi kiinnittänyt mitään huomiota. Mutta kun shortsien päällä oli oranssi minihame, joka tietysti polkiessa pyrki korvia kohti, johan siinä muutama (vanhempi) herra sai niskavenähdyksen.

Ja sielläpä se Mainzin kaupunki jo näkyikin.

Treenin kannalta kyse oli harjoittelusta. Olemme lähdössä pidemmälle pyöräretkelle, jossa päiväkilometrit nousevat yli sen mihin olemme tottuneet, niinpä varsinkin minun pitää hiukan harjoitella. En ole koskaan aiemmin pyöräillyt yhdellä kertaa näin pitkää matkaa,  reitti oli yli 35 kilometriä enemmän kuin koskaan aiemmin pyöräilemäni. Niinpä keskityin oikeaan pyöräilytekniikkaan, ja testasimme myös tankkaukset. Tankkaukset onnistuivatkin ihan mainiosti (postaan noista treenieväistä erikseen tarkemmin jossakin vaiheessa). Mutta jalkaterät puutuivat tunnottomiksi, hartiat hiukan jäykistyivät ja vasen käsi meni ihan voimattomaksi. En illalla saanut vasemmalla kädellä edes kasvovoidetuubia puristettua … :D.  Ja takapuoli kipeytyi kuten aina. Ranteeni eivät enää ole kipeytyneet sen jälkeen kun sain ergonomiset kädensijat, mutta on mahdollista että ohjaustankoani pitäisi siirtää eteenpäin, jotta ajoasentoni hiukan muuttuisi.

Matkan pituus 116,5 km, ajoaika 7 h 10 min

Koko retken kesto 10 tuntia, maksimisyke 174 (98%) maksimisykkeitä tuli alku- ja loppumatkasta jolloin jouduimme polkemaan pari ylämäkeä matkalla joenrantaan ja joenrannasta, keskisyke 130 (73%), kulutus 4772 kcal (mikä tarkoittaa, että tänä aamuna painoni tietenkin oli noussut kuten aina kun olen pari tuhatta miinuskaloreilla :)).

PS. Mainzissa olisi ollut lauantai-iltana Mega-Ibiza Schaum-Party. Meidän pyöräilypartymme oli ihana, mutta tuo Schaum-Party vastaa käsitystäni helvetistä: iso lauma umpihumalaisia parikymppisiä ”rantalomalaisia” ns. hauskanpidossa. HUH!

Mainokset