Tein perjantai-illan kunniaksi pitsaa:

Pohja

  • jauhettua mantelia ja auringonkukan sekä kurpitsan siemeniä (30%)
  • hirssijauhoja (50%)
  • ruisjauhoja (20%)
  • kuivahiivaa 1/2 pss
  • oliiviöljyä loraus
  • vettä loraus

Täytteet

kaikkea mahdollista ”mitä kaapeista löytyy” -periaatteella

  • tomaattipyrettä
  • keitettyjä valkopapuja
  • sardiinia
  • makrillia
  • tonnikalaa
  • punasipulia
  • tankoparsaa
  • oliiveja
  • tomaattia
  • suppilovahveroita (kuivattuja ja liotettuja)
  • juustoraastetta
  • kuivattua basilikaa

Tein taikinan ja annoin vetäytyä jonkin aikaa peitettynä. Taikinasta tulee murotaikinan tyyppinen, siihen ei saa sitkoa. Todennäköisesti kuivahiivaa ei olisi edes tarvinnut. Painelin kosteilla käsillä taikinan uuninpellille leivinpaperille, mahdollisimman ohueksi levyksi. Paistoin pohjaa 200°C noin 10 minuuttia.

Otin pohjan uunista, levitin sille tomaattipyrettä ja täytteet. Paistoin pitsaa uunissa 15-20 minuuttia (en katsonut niin tarkkaan). Pitsa oli syntisen herkullista, söin puolet ja laitoin loput kahtena palana pakastimeen.