Vietimme juuri perinteisen syyslomamme paratisisaarella Pohjois-Karjalassa. Sieniä ei vielä näkynyt, mutta kalaa tuli. Sitä laitettiin savustamalla, paistamalla, keitoksi ja rantakalaksi. Suosikkejani ovat nuo kaksi jälkimmäistä, varsinkin rantakala on suurta herkkua, eikä sen tarvitse olla muikuista tehtyä, ahvenkin käy.

Hauki oli sotkenut verkon oikein perusteellisesti. Anoppi ja ukko selvittelemässä verkkoa.

Ahvenen matka verkosta savustuspönttöön.

Pöntön pohjalle ripotellaan leppälastuja ja sokeria (niitä harvoja hyväksyttäviä sokerin käyttötapoja :D, sokeri antaa värin kalalle).

Savustetut kalat kääritään hetkeksi muhimaan voipaperiin ja sanomalehteen.

Savukalan kanssa käy mielestäni kaikkein parhaimmin kermaviili-ruohosipuli-kastike. Eipä siihen muuta tarvitakaan, jos kalaa on tarpeeksi.