Tein viikonloppuna herkullista keittoa, jonka reseptin keksin tapani mukaan itse. Koska emme syö leipää keiton kanssa, tein alkupalaksi

mozzarella-salaatin

  • luomumozzarellaa
  • 2 luomutomaattia
  • kuivattua basilikaa
  • pistaasipähkinöitä
  • rosepippuria

Hokkaidon kurpitsakeitto (pitäisi tietenkin kirjoittaa Hokkaidon kurpitsa -keitto, mutta kuulostaa näin ihastuttavan japanilaiselta :))

  • Hokkaidon kurpitsa
  • 2 luomuporkkanaa
  • 1 dl paseerattuja luomutomaatteja
  • 1 dl frankfurtilaista omenaviiniä (kuivaa, happamahkoa ja halpaa)
  • 3 rkl hapankermaa
  • luomukatkarapuja
  • oliiviöljyä
  • kuivattua lipstikkaa, punaista basilikaa, tilliä, varsisipulia, valkosipulia
  • trocomarea ja ruususuolaa

Paloittelin kurpitsan (Hokkaidon kurpitsasta voisi käyttää kuoretkin, mutta tällä kertaa en tehnyt niin, koska kurpitsani ei ollut luomua). Paloittelin porkkanat. Laitoin ne kattilaan kiehumaan, lisäsin viinin ja vettä sen verran että peittyivät (2 litran kattila tuli täyteen). Keitin noin tunnin, kunnes kurpitsa ja porkkana olivat aivan pehmeitä (keittoaika riippunee kurpitsan kypsyysasteesta). Murustin joukkoon yrttejä. Sekoitin sitten sauvasekoittimella keiton. Lisäsin hapankermaa sekä maustoin trocomarella ja ruususuolalla.

Paistoin valurautapannulla oliiviöljyssä katkaraput (eivät olleet esikypsytettyjä), lisäsin niille tilliä. Lisäsin katkaravut sitten valmiisiin keittoannoksiin lautasille.

Söimme satsista kaksi kertaa (5 lautasellista).