Kun minua nyt on valistettu siitä, kuinka me hiilihydraatteja rajoittavat syömme, tein ukolleni Perus-Pertsan karppiaterian eilen.

  • 4 nautabratwurstia (pienvalmistajan tuoremakkaroita)
  • 2 paprikaa
  • oliiviöljyä

Paistamiseen olisi ”tietenkin” 😛  pitänyt käyttää voita, mutta useimmiten käytän kuitenkin oliiviöljyä.  Makkarat sisälsivät 97% naudanlihaa, suolaa, mausteita (sinappia), rypälesokeria, aromivahvennetta ja C-vitamiinia antioksidanttiaineena. Eli ihan kunnollista makkaraa ei saa Saksassakaan, vaikka täällä huomattavasti parempia tuotteita on tarjolla kuin Suomessa.

Itse vain maistoin, en ole erityinen makkara-fani. Nämä maistuivat hiukan maksalle. Olisin kaivannut niiden kanssa puolukoita tai karpaloita. Ukolle maistuivat!

Mietimme, miksi ihmeessä lihamakkaroihin pitää laittaa rypälesokeria ja aromivahvennetta? Luulisi makua olevan ilman vahventeitakin, ja jos makeutta kaipaa, voihan lisukkeeksi laittaa vaikka puolukkahilloa?