Eilen vietettiin Saksojen yhdistymisen 20-vuotispäivää. Me vietimme sitä patikkaretkiämme jatkaen. Ajoimme ensin Donaueschingeniin, jossa kiertelimme Kreivillistä Fürstenberg-puistoa ja pällistelimme heidän linnaansa – etäältä, muun rahvaan joukossa. Kreivillinen suku on mukana mm. metsä- ja olutbisneksessä.

Kävimme myös Tonava-kaunoisen alkulähteellä, jossa ennen meitä on vieraillut esimerkiksi ukon suuri suosikki keisari Wilhelm II (mies kasvattaa samanlaisia viiksiä :)).

Donaueschingenistä ajoimme Königsfeldiin, jonne Albert Schweitzer rakennutti  talon vuonna 1922. Emme vierailleet talossa, mutta sen sijaan teimme taas yhden merkityn kiertopatikoinnin seudulla. Reitin varrella meitä tervehti esimerkiksi tämä herra

Kiipesimme myös Waldaun linnanraunion huipulle maisemia ihailemaan. Linnan rakennutti tiettävästi kreivi von Urach vuosina 1218-1236. Kuvassa linna kauempaa.

Ja koska uskolliset patikointikenkäni täyttävät joulukuussa 12 vuotta, päätin laittaa kuvan niistäkin. Nämä ovat retkeilleet kanssani niin Kuusamossa, Utsjoella, Garda-järvellä, Etelä-Tirolissa kuin Uudessa Seelannissakin. Ja kaikesta päätellen ne kestävät vielä toiset 12 vuotta.

Paluumatkalla kuuntelimme radiosta ohjelmia Saksojen yhdistymisen 20-vuotispäivän kunniaksi (Tag der Deutschen Einheit). Vaikkeivat omien havaintojeni mukaan ossit ja wessit ihan ennakkoluuloitta tule toimeen vieläkään, paljon on tapahtunut kahdessakymmenessä vuodessa. Myös 500 saksalaista moskeijaa vietti avoimien ovien päivää muistuttaen, että Saksan yhtenäisyyteen kuuluvat myös muslimit.

Mainokset