Loka kirjoittaa asiaa hyvän ruoan puolesta ja ruokaronkeleita vastaan (tosin minä tunnen jopa hauskan vegaaninkin, terveisiä vaan Pirjolle!:

Rottien ruokaa

Kirjoittanut Aarno Laitinen

Kaupan kassalla ihmettelen aina ihmisten ruokaostoksia: eineksiä, pakastepizzoja, pussikeittoja, rottasalaatteja jne. Useimmissa perheissä ei ilmeisesti tehdä lainkaan ruokaa.
Työpaikalla nuoret naiset lämmittävät mikrossa pussikeittoja. Ruokalähetit tuovat muovirasioita, joiden sisältö kelpaisi ehkä citykaneille. Ei ihme, että neidit ovat kärttyisiä, sillä eihän sellaisilla eväillä voi iloita.
Nuoret ihmiset nauttivat ratikassa aamiaisen seisaaltaan. Se on kahvia pahvimukissa. Minun mielestäni kahvi pitää nauttia posliinimukista istualtaan hauskassa seurassa mukavia jutellen.  – – –

Nyt nämä ruokapöytien niuhottajat ovat päättäneet alistaa kaikkiruokaiset omaan rottaruokaansa. Helsingin kaupunki pakkoruokkii koululapset kasvisruoalla.
Vielä 20 vuotta sitten oli helppoa kutsua ihmisiä kylään, kun kaikki söivät kaikkea. Nyt pitää lähettää kutsun mukana kaavake, johon vieraat saavat kirjoittaa inhoamansa ruoat.
Kun vähitellen oppii tuntemaan nämä niuhottajat, ymmärtää olla kutsumatta heitä. Menetys ei ole suuri, sillä useimmat ruokaniuhot ovat ikäviä tyyppejä. En tunne yhtään hauskaa kasvissyöjää.
Menkööt kasvisravintolaan, jossa näitä ilonpilaajia ei häiritse riehakas nauru tai iloinen haitarinsoitto.

x x x

Todennäköisesti ankea ilmapiiri Suomessa johtuu suureksi osaksi siitä, että täällä syödään niin kurjasti. Perheillä ei ole yhteisiä ruokahetkiä, leipomistaito on katoavaa kansanperinnettä, tuoretta kalaa saa vain kapealla rannikkokaistaleella.
Sääliksi käy lapsia, jotka oppivat ruokatavat äideiltään ja opettajiltaan. Nämä eivät syö mitään, mitä eivät ole syöneet aikaisemmin tai mitään, mitä ovat joutuneet syömään koulussa. – – –

Kansanedustaja Hannes Manninen järjesti keskiviikkona perinteisen nahkiaisjuhlan eduskunnassa. Vain kourallinen naisia tuli paikalle, sillä valtaosa heistä inhoaa nahkiaisia, joita he eivät tosin ole koskaan maistaneet. – – –

Työmaaruokalat on myös tehty niin ankeiksi, ettei niissä viihdy yhtään kauemmin kuin syömiseen kuluu. Pahimpaan säännöstelyaikaan sodan jälkeen ei syöty niin kurjasti ja ankeissa oloissa kuin nykyisin.

PS. Muuten olen sitä mieltä, että nahkiaiset ovat herkullisia!

Mainokset