80% – 20% -SÄÄNTÖ
Laihduttamiseen pätee sama sääntö kuin kaikkeen muuhunkin tekemiseen: 80% tuloksista tulee 20%:sta tehdyistä asioista. Sillä tarkoitetaan esimerkiksi sitä, että energiaansa voi tuhlata vaikka kuinka monenlaiseen hifistelyyn ja niuhottamiseen tai turhantouhotukseen, mutta oikeasti tuloksiin vaikuttavat vain muutamat keskeiset tekijät.

Voit repiä hiuksetkin päästäsi pohtiessasi ja vahtiessasi ”sitä ainoaa oikeaa hiilihydraattien grammamäärää” tai ”sitä ainoaa oikeaa makroravinnesuhdetta” tai ”optimaalista D3-vitamiinin saantia” tai mitä hyvänsä pientä yksityiskohtaa – ja silti olla laihtumatta.

Sama 80% – 20% -sääntö pätee myös hiilihydraattitietoisen ruokavalion noudattamiseen. Kun isot asiat ovat kunnossa, ja pääsääntöisesti syöt terveyttäsi edistävällä tavalla, maailma ei kaadu, vaikka joskus poikkeatkin ruokavaliostasi ja syöt ihan mitä mieli tekee.

Kuten Kari Peitsamo lauloi aikoinaan: ”Kaikkea ne opettajatkin viitsii siellä koulussa opettaa, kun ei tässä maailmassa kuitenkaan tarvitse kuin neljää pientä sanaa. Ja ne ovat stop, shake, honey, go! Niillä sitä pärjää ououou ououjee, niillä kyllä pärjäilee!”

Laihduttamisen STOP, SHAKE, HONEY ja GO

STOP
Kädet irti jalostetuista hiilihydraateista ja muusta roskaruoasta!

SHAKE
Älä totuta kroppaasi yhteen ja samaan, vaan syö vaihtelevasti ja monipuolisesti. Älä jumita mieltäsi yhteen totuuteen laihduttamisesta, vaan ole avoin oman kehosi viesteille.

HONEY
Muokkaa HHT-ruokavaliostasi itsellesi sopiva ja mieleinen, sellainen jonka kanssa jaksat elää.

GO
Vähennä syömisen määrää ja lisää arkiaktiivisuuden määrää. Liikkeelle siitä!

Keskeistä laihtumisen kannalta ovat loppujen lopuksi vain ruoan ravinteikkuus, sen hyvä kylläisyysvaikutus, kalorivaje sekä varsinkin se, että jaksat elää ruokavaliosi kanssa päivästä toiseen, viikosta toiseen, kuukaudesta toiseen, vuodesta toiseen. Ruokavalion pitää tuntua hyvältä ja omalta alusta lähtien!

Kaikki muu on lillukanvarsia, joita toki voi tarkkailla, jos energiaa riittää, mutta joihin ei kannata juuttua.

Niinpä: stop, shake, honey, go!

 

OTE  kirjasta Laihdu! Herkutellen ja pysyvästi

Mainokset