Rosolli 4:lle

  • 3 punajuurta keitettynä
  • 2-3 porkkanaa keitettynä
  • 2 suolakurkkua
  • 1-2 omenaa
  • 1 keltasipuli
  • suolaa ja rouhittua mustapippuria

Kastike

  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 tl väkiviinaetikkaa
  • 1/2 tl sokeria
  • punajuuren lientä

Kuutioi juurekset, suolakurkku, omena ja sipuli. Sekoita ainekset varovasti nostellen. Mausta suolalla ja pippurilla. Vaahdota kerma kastiketta varten. Mausta etikalla ja sokerilla (1/2 tl jaettuna neljän syöjän kesken ei tapa :)) ja värjää punajuuriliemellä halutun punaiseksi. Tarjoa kastike erikseen.

Rosolli: HH 10 g ja 40 kcal/annos

Kastike: HH 2 g ja 80 kcal/annos

Kirjasta Laihdu ilman nälkää – juhli hiilihydraattitietoisesti (Teos 2006; kirja on loppuunmyyty)

Lisää hiilaritietoisia joulureseptejä tulossa!

Mainokset