Täytetyt kananmunat 4:lle

  • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa

Täyte:

  • 2 keltuaista
  • 2 rkl crème fraichea
  • 3 tl anjovislientä
  • 1 tl dijonsinappia
  • 1 tl tilliä silputtuna
  • tabascoa tai kuivattua chiliä
  • suolaa ja valkopippuria

Koristeluun

  • 4 tl kirjolohen mätiä
  • 4 lehtipersiljan oksaa

Keitä kananmunat koviksi ja puolita. Koverra keltuaiset pois ja leikkaa tarvittaessa valkuaisiin tasaiset pohjat, jotta ne pysyvät pystyssä. Valmista täyte sekoittamalla keltuaiset, crème fraiche, anjovisliemi, sinappi ja tilli keskenään. Mausta seos tabascolla, suolalla ja pippurilla. Täytä munat tahnalla. Laita lopuksi jokaisen täytetyn munan päälle teelusikallinen kirjolohen mätiä ja koristele lehtipersiljan oksalla.

HH 0,5 g ja 60 Kcal /annos

Lähde: Laihdu ilman nälkää – juhli hiilihydraattitietoisesti (Teos 2006, kirja on loppuunmyyty)