Tämän päivän jouluohje on napattu Anilta:

Marinoidut valko- ja punasipulit

  • 1 dl (oliivi)öljyä
  • 2-3 tl rosmariinia tai timjamia kuivattuna (tai jos löytyy tuoreita oksia)
  • 3-5 valkosipulia
  • 1-2 punasipulia

Liemi:

  • 4 dl vettä
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl etikkaa
  • n. 1 dl sokeria tai maun mukaan hunajaa (itse taidan tyytyä huomattavasti vähempään makeutukseen, mutta etikka kuitenkin tarvitsee makeaa vastapainokseen, joten laittanen 1/2 rkl intiaanisokeria ja 1/2 rkl hunajaa)
  • 3 rkl kokonaisia rosepippureita
  • 1 rkl viherpippureita
  • 4-5 laakerinlehteä

Valmista liemi ja kiehauta se. Keitä kuorittuja valkosipulin kynsiä liemessä pari minuuttia, niin vähän pehmenevät. Punasipulia ei tarvitse pehmittää, leikkaa se vain ohuiksi renkaiksi.

Nosta kattila levyltä, lisää öljy ja kuumenna kiehuvaksi.

Laita lasipurkit (kokoa lastenruoka käy mainiosti) lähes täyteen sipulirenkaita tai valkosipulinkynsiä, ja kaada mausteseos päälle, niin että peittyvät. Lisää vielä yrtit.

Laita kansi tiiviisti kiinni, anna jäähtyä huoneenlämpöön ja säilytä viileässä.

Punasipuli marinoituu nopeasti ja on hyvää jo seuraavana päivänä. Valkosipulin kanssa kannattaa odottaa muutama päivä. Kummatkin säilyvät viileässä pitkään, ja maku vain paranee.