Graavisiika ja mätismetana 4:lle

  • 300 g tuoretta ruodotonta siikafileetä
  • 1 rkl karkeaa merisuolaa
  • 1 tl valkopippuria rouhittuna
  • 1 tl katajanmarjoja murskattuna
  • 3 tillin vartta

Laita siika vuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele pintaan suola, valkopippuri ja katajanmarjat. Hienonna hieman tillin varsia ja asettele ne kalan päälle. Peitä voi- tai leivinpaperilla ja laita vuorokaudeksi pienen painon alle jääkaappiin. Pyyhi talouspaperilla liiat mausteet kalan päältä ja leikkaa fileestä vinottain hyvin ohuita viipaleita.

HH 0 g ja 80 kcal/annos

Mätismetana 4:lle

  • 100 g smetanaa
  • 1 pieni salottisipuli pieneksi kuutioituna
  • 4 rkl kirjolohen mätiä

Vatkaa smetana vaahdoksi. Sekoita mukaan sipuli ja mäti.

HH 1 g ja 120 kcal/annos

 

Kirjasta Laihdu ilman nälkää – juhli hiilihydraattitietoisesti (Teos 2006, loppuunmyyty)