Sherry-pekonisilli 4:lle

  • 3 matjes-sillifileetä paloiteltuna
  • 1/2 punasipuli pieneksi kuutioituna
  • 3 rkl tuoretta persiljaa silputtuna

Kastike

  • 80 g fileepekoni
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 100 g kirsikkatomaatteja
  • 1 dl paseerattua tomaattia
  • 1/2 dl kuivaa sherryä
  • 1 rkl intiaanisokeria
  • suolaa ka rouhittua mustapippuria

Ruskista pekoni kattilassa. Lisää punaviinietikka, kirsikkatomaatit, paseerattu tomaatti, sherry sekä intiaanisokeri. Keitä kymmenisen minuuttia. Jäähdytä seos ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita paloiteltu silli, punasipuli ja persilja lasipurkkiin ja kaada jäähdytetty seos päälle. Peitä kannella ja anna maustua jääkaapissa vähintään yhden vuorokauden ajan.

HH 14g ja 160 kcal /annos

Kirjasta Laihdu ilman nälkää – juhli hiilihydraattitietoisesti (Teos 2006,  kirja on loppuunmyyty)