Lohiceviche 4:lle

  • 300 g nahatonta, ruodotonta merilohta
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 limen mehu
  • 1/2 punasipuli hyvin ohuesti viipaloituna
  • 4 ruohosipulin vartta
  • 3 lehtipersiljan oksaa
  • suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 1 tl kuivattua chiliä

Leikkaa lohesta vinosti ohuita siivuja ja laita laakeaan astiaan. Tee mausteliemi yhdistämällä oliiviöljy, limen mehu ja raastettu kuori,punasipuli, ruohosipuli ja lehtipersilja. Mausta suolalla ja pippurilla sekä kuivatulla chilillä. Kaada seos kalan päälle. Varmista, että kaikki palat peittyvät liemeen. Tarvittaessa kääntele kaloja varovasti käsin. Peitä foliolla ja laita jääkaappiin maustumaan noin 12 tunniksi. Tarjoile salaatinlehtien päällä.

HH 2 g ja 200 kcal/ annos

Kirjasta Laihdu ilman nälkää – juhli hiilihydraattitietoisesti (Teos 2007, loppuumyyty)

PS. Ceviche tarkoittaa ”kylmäkeitettyä kalaa”. Sen valmistus perustuu siihen, että joidenkin hedelmien sisältämät entsyymit vaikuttavat kalaan samalla tavoin kuin kuumentaminen.