Vegepäivä joulun alla

  • puolikas isoa juuriselleriä
  • 3 tosi isoa porkkanaa
  • valkosipulin kynsiä
  • (perunoita)
  • oliiviöljyä
  • hunajaa
  • Spicy pikant herbamarea, trocomarea ja chilimaustetta

Pilkoin juurekset lohkoiksi ja laitoin leivinpaperilla peitetylle uunipellille eri ryhmiin mutta yhdeksi kerrokseksi. Ripottelin koko roskan päälle oliiviöljyä, ja sitten maustoin sellerit chilimausteella, porkkanat tulisella  herbamarella (spicy pikant) ja perunat (ukolle :))  trocomarella. Laitoin yhteen reunaan valkosipulin kynnet kuorineen, ja valutin niiden päälle hunajaa.

Laitoin pellin jonkin verran esikuumennettuun uuniin, aluksi ylätasolle 225 °C ja grillivastuksille, noin varttitunniksi. Sitten siirsin pellin keskitasolle, ja muutin tasalämmöksi 175°C ja annoin olla toisen vartin. Pellillinen meni kahdelle hengelle hujauksessa. Mies kyseli lisää …