JOULULOHI 2:lle karpille


  • kokonainen norjanlohi
  • punasipulia
  • valkosipulia
  • oliiviöljyä
  • trocomarea
  • parmesanjuustoa

Fileoi (sulanut pakaste-) lohi kahtia. Laita isoon uunivuokaan ensin pohjalle kiehahtanutta vettä ja sitten lohifileet. Pilko sipulit ja kuori valkosipulit ja heitä joukkoon. Sirottele päälle trocomarea ja lirauttele oliiviöljyä. Laita uuniin noin 175 °C, ehkä 20-30 minuutiksi (”kellonajat ovat kelloseppiä varten, kokki katsoo silmillään ja kokeilee sormillaan”, sanoo meidän perheen liha- ja kalamestari). Kun kala on sekuntia vaille kypsää, ripottele päälle raastettua parmesaania, ja työnnä sekunniksi vielä uuniin.

Kasviksethan tuossa jo tulivat, joten mitäs kunnon karppi enää tarvitsee aterialle muuta kuin kuivaa valkoviiniä😀 …