Kuten ruokakirjoituksiani seuraavat jo tietänevät, en ole mikään makkaraihminen. Mutta JOS syön makkaraa, niin sitten oikeaa, en mitään makkaraketta.

Tältä näyttää oikea makkara:

Olimme eilen aivan lähellä rajaa, niinpä poikkesimme Tsekeissä ostamassa kunnon makkaroita. Ukkoni söi tänään aamiaiseksi tämmöisen ja kehui, että lihaa on ainakin 200%😀. Makkarassa tosiaankin maistui liha. Ja rasva. Perinnemakkaroihin saattavat kuulua ryynit, joskus perunakin, mutta jauhoilla ja muovilla ei ole oikeassa makkarassa mitään tekemistä.

Postaukseni Perus-Pertsan karppiateriasta on klikattu noin 7000 kertaa. Ilmeisesti makkarakarppaus on kovassa huudossa.

En näe mitään pahaa siinä, että joskus herkuttelee juustokuorrutetulla paistetulla makkaralla (jos semmoisesta sattuu pitämään), mutta minusta ei ole viisasta perustaa karppaustaan tämmöiselle ruokavaliolle. Vaikkei sydän eläinrasvasta sairastuisikaan, suolisto saattaa niin tehdä…