Minulla on tapana syödä värejä. Nautin värikkäistä ruoista, koska syön myös silmilläni. Olen tämän viikon editoinut Maanantaisotureita painokuntoon, niinpä olen vahvistanut itseäni oranssilla voimaruoalla (kirjan loppusuora on aina henkisesti raskas puristus, kun tulee viime hetken paniikki: iskevämmin, fiksummin, paremmin … ja tuokin on unohtunut… jne.).

MAANANTAI

  • 1 luomuporkkana
  • 1/2 kurkku
  • 1 pieni luomubanaani
  • 1 punainen paprika
  • 1 keltainen paprika
  • 100 g laadukasta tonnikalaa vedessä (vastuullisesti kalastettuakin vielä)
  • luomuoliiviöljyä
  • norilehteä silppuna
  • kuivattua sitruunamelissaa hienoksi hierottuna
  • tilkka japanilaista soijakastiketta
  • juomana tomaattimehua
  • (lisäravinteina artisokkakapseli ja Strath)

TIISTAI

  • 1 bataatti höyrytettyinä lohkoina
  • 1  luomuporkkana höyrytettyinä lohkoina
  • 75 g sardiinia piripiri-kastikkeessa
  • oliiviöljyä
  • kuivattua lipstikkaa ja kirveliä

KESKIVIIKKO

  • 1 punainen, 1 oranssi, 1 keltainen paprika
  • vihreitä kivellisiä oliiveja
  • saksanpähkinöitä
  • oliiviöljyä
  • raastettua parmesania (vähän luonnon glutamaattia!)
  • lihahyytelöä makkaran muodossa muutama siivu
  • 2 siivua meetvurstia (sattui olemaan tähteitä, en ole iso meetvurstifani)
  • kuivattua basilikaa

TORSTAI

Keitin isosta luusta (jäänyt aiemmasta ruoasta tähteeksi; säästän ne aina jääkaapissa) vahvan liemen, ja pilkoin sinne bataattia ja luomuporkkanaa. Kypsensin ja soseutin paksuksi keitoksi. Maustoin sitruunamelissalla.

Kylkiäiseksi tein rahkaröpön

  • 200 g maustamatonta luomurahkaa
  • 1 lähiomena
  • 1 rkl luomurusinoita
  • kauraleseitä
  • kookoshiutaleita
  • kuivattua steviaa hienoksi hierottuna

PERJANTAI

Tänään lounaspäivälliseni tulee olemaan eilistä paksua, oranssia bataattikeittoa sekä eilen leipomiani prodekakkusia (joita illalla jo söinkin :))

  • 1 dl proteiinijauhetta
  • 1 dl luomutattarijauhoja
  • 3 rkl kauraleseitä
  • 1,5 dl maustamatonta luomujogurttia
  • 2 luomumunaa
  • vajaa dl luomuoliiviöljyä
  • 3 silputtua kuivattua luumua (hormonaalinen makeanhimo jyllää ;))
  • 1 rkl luomuhunajaa ( – ”  – )
  • kuivattua steviaa ( – ” – )
  • 1 tl leivinjauhetta
  • pinnalle seesaminsiemeniä

Sotkin taikinan ja pyörittelin palloja, jotka litistin. Paistoin uunissa 170 °C puolisen tuntia ja annoin jäähtyä.

Määrästä tuli 9 isoa kakkusta, joten niitä riittää joksikin aikaa. Makeudestaan huolimatta ne ovat hyviä juuston kanssa.