Olimme viime viikolla Ranskassa, ja paluumatkalla hyödynsimme sikäläistä ruokavalikoimaa kaupoissa: ostimme isot pussilliset pieniä pakastemustekaloja (sepioita) ja jättikatkarapuja pyrstöineen. Olisihan siellä ollut vaikka mitä hummereita ja etanoitakin…

Lauantaina tein (kuva on vähän hassu, kun ukko tykkäsi niin liemen mausta, että haali kaiken itselleen; pata on lähinnä keittoa :))

ÄYRIÄISPADAN

  • pieniä mustekaloja
  • jättikatkarapuja
  • 1 punainen paprika
  • 2 punasipulia
  • valkosipulia
  • loraus tomaattimehua
  • kuivattua sitruunamelissaa
  • tabascoa
  • oliiviöljyä
  • spicy herbamarea

Tavoistani poiketen kuumensin oliiviöljyn. Freesasin kasvikset ja yrtit öljyssä, lisäsin äyriäiset, ja lorautin joukkoon tomaattimehua. Annoin hautua ehkä varttitunnin (niin että äyriäiset olivat kypsiä mutta eivät sitkeitä). Lisäsin tabascoa muutaman tipan ja herbamarea.

Hehhee, olipa taas kahden hengen annos. Äyriäisiä oli varmaankin melkein kilo yhteensä😀

Rasvojen kuumentamisesta tietoa vanhassa bloggauksessani täällä.