Nyt, kun lisäaineista kohistaan oikein urakalla (ja syystäkin toki), olen kiinnittänyt huomiota siihen, ettei alkoholin lisäaineista ole juurikaan käyty keskustelua. Miksiköhän? Alkoholijuomia eivät nimittäin lisäainesäädökset koske.

Lue bloggaukseni Iltalehdestä

Luomuviinitietoutta:

Luomuviini on oikeaa viiniä, jonka valmistukseen käytetyt rypäleet on kasvatettu terveessä hedelmällisessä maassa ilman kemiallisia lisäaineita tai tuholaismyrkkyjä. Valvonnasta vastaa kansainvälisesti hyväksytty järjestö.

Luonnollisella menetelmällä kasvatetut rypäleet ovat hyvälaatuisia ja vastustuskykyisiä. Luomutuottajalle maan hoitaminen mahdollisimman pehmein keinoin maata kunnioittaen on elinehto, mutta myös kunnia-asia. Luomutilat pyrkivät vaalimaan alueen alkuperäisrypäleitä. Viljelmät hoidetaan usein käsityönä ja viini tehdään suurella huolella kuluttajan terveydeksi. Luomutilalla köynnökset kasvavat yksilöinä ja siksi ne leikataan käsin. Myös korjuu tapahtuu ihmistyövoimaa käyttäen, koska koneet painavat maan tiiviiksi ja estävät hyödyllisten kasvien kasvun. On todettu, että luomutilan viiniköynnökset pystyvät imemään vettä ja ravinteita huomattavasti syvemmältä maaperästä kuin tehokasvatetut köynnökset.

Mainokset