Teimme eilen suomalais-saksalais-meksikolaisen patakukon. Patakukkohan on perinteisesti versio kalakukosta tai liha- tai lanttukukosta. Ainekset pataan ja ruiskansi päälle.

SUOMALAIS-SAKSALAIS-MEKSIKOLAINEN PATAKUKKO

  • villisikaa (luuttomia, pieniä paistipaloja)
  • 1 Thüringenin makkara
  • luomuporkkanoita
  • 1 kuivattu musta paprika (meksikolaiskaupasta)
  • 1 pieni chilipaprikan palko
  • nokare luomuvoita
  • kuivattuja mausteyrttejä (sitruunamelissaa, lipstikkaa, kanelibasilikaa)
  • pari valkosipulinkynttä
  • ruususuolaa
  • 1/2 pulloa vehnäolutta
  • loraus heinävotkaa (ukon idea :))

Ruiskuori:

  • luomuruisjauhoja
  • luomutattarijauhoja
  • (vehnäjauhoja)
  • oliiviöljyä
  • nokare luomuvoita
  • vettä
  • 1/2 tl ruususuolaa

Laita ainekset (kivi)pataan ja pari nokaretta voita päälle. Leivo jauhoista (yhteensä noin 200 g), vedestä ja rasvasta taikina (vehnäjauhoja laitoin mukaan sitkon vuoksi, en tiedä onko se välttämätöntä, Kotiruoka-kirjan kalakukko-ohjeessa sitä käytetään).  Laita kukko uuniin ja anna muhia 3 1/2 – 5 tuntia noin 150 °C:ssa. Voitele kuorta välillä voisulalla.

Patakukkomme oli tolkuttoman hyvää. Musta paprika teki siihen jännän erilaisen maun, miedon ja herkullisen.

”Viljaviikonloppumme” seurauksena meidän molempien paino oli tänä aamuna noussut, mutta kivaa oli!😀