Monien vuosien tauon jälkeen innostuin taas idättämisestä. Hommasin itselleni BioSnacky-idätysastian. Se on kätevä, kolmikerroksinen ja konepestävä vehje. Ja nyt on ensimmäinen sato valmis: sarviapilaa ja mungpapuja. Krassit vielä jatkavat itämistään.

Ote tammikuussa 2012 ilmestyvästä kirjastani:

 Idättämällä saat hyvin imeytyviä, luonnollisia lisäravinteita. Idätettäessä siementen vitamiinipitoisuus moninkertaistuu ja niiden sisältämä fytiinihappo hajoaa, jolloin kivennäisaineet imeytyvät elimistöön paremmin ja entsyymipitoisuus kasvaa. Idätys hajottaa siementen ja papujen luontaisia haitallisia aineita, jolloin ruoansulatusoireitakaan ei tule; esimerkiksi herneen idätys ennen keittämistä estää ilmavaivojen muodostumista. Idätykseen sopivia luomusiemeniä myyvät luontaistuotekaupat.

Minulla on pari idätysideaa, joita aion kokeilla lähiaikoina… Mielelläni kuulisin myös kokeneitten ituhippien vinkkejä!