Why are thin people not fat 2/7

Why are thin people not fat 3/7

Why are thin people not fat 4/7

Why are thin people not fat 5/7

Why are thin people not fat 6/7

Why are thin people not fat 7/7

Lyhyt yhteenveto: Meillä on jokaisella oma yksilöllinen ”luonnollinen” painomme, jonka kroppamme pyrkii säilyttämään. Pystymme vaikuttamaan tuohon paljon vähemmän kuin kuvittelemme. Osa meistä reagoi ympäristön ruokaärsykkeisiin herkemmin tuin toinen osa. Syynä on geneettinen perimä.  Lisäksi osa lihoo virustartunnan vuoksi, toteavat tutkijat. Kun rasvasolujen koko ja määrä kasvavat, niistä ei enää pääse eroon. Lapsuusiän lihavuus vaikuttaa koko elämän ajan (tiedän! olin lihava lapsi). On todellakin olemassa ihmisryhmä, joilla on lihomista edesauttavat geenit – aivan samoin kuin on olemassa ihmisryhmä, joilla on lihomista vastustava geneettinen perimä.

Tutkijoitten johtopäätös oli, että jotta pudotetun painon saa pysymään poissa, on hyväksyttävä se tunne, että on jatkuvasti nälkäinen, koska meidän biologiamme on sillä tavoin rakennettu. Suurta painonpudotusta on siten hyvin vaikea saada pysyväksi. Sen sijaan pieni painonpudotus onnistuu helpommin pysyvästi.

Kokeneet laihduttajat (kuten minä :D) tietävät, että yleensä laihduttamisen jälkeen painon hiukan nousee. Minä pudotin 25 kiloa, niistä 5 palasi. Eikä suostu lähtemään vaikka päälläni hyppisin. Minun kroppani luonnollinen paino on ilmeisesti normaalipainon ylarajoilla, painoani heiluttelevat oikeastaan vain nesteiden kerääntymiset ja poistumiset. Eli minusta laihan saa vain syömishäiriöllä – ja sellaiseen en onnekseni ole taipuvainen.

Linkistä kiitos Juhanille!

Mainokset