Mama Africa kokkaa. Valokuvaajaa ei näemmä kesäkurpitsat niin kovasti kiinnostaneet… 🙂

MAMA AFRICAN ZUCCHINIT

  • 2 kesäkurpitsaa
  • (villisika)jauhelihaa
  • kevätsipulia
  • 1 chilipalko
  • ruususuolaa
  • kuivattua sitruunamelissaa, lipstikkaa ja kanelibasilikaa
  • keskikypsää goudaa
  • luomuvoita
  • Mama African maustekastiketta (lime-, minttu-, korianteri-)

Puolitin kesäkurpitsat ja koversin omenaporalla sisukset. Pilkoin sisussuikaleet paloiksi ja  paistoin ne valurautapannussa voitilkassa keskilämmössä jauhelihan, kevätsipulin ja chilin kanssa. Lisäsin yrtit, Mama African maustekastiketta reilusti. Annoin hetken muhia ja lisäsin hiukan ruususuolaa. Laitoin kesäkurpitsaveneet oliiviöljyllä voideltuun vuokaan, täytin jauhelihaseoksella ja raastoin goudaa päälle. Laitoin esikuumennettuun uuniin 170 °C. Annoin olla noin puoli tuntia,  sitten nostin uunilämpötilaa ja laiton grillin päälle hetkeksi, niin että juusto hiukan ruskettui.

Ruokajuomana kuivaa riesling spätleseä. Nautimme!

Advertisements